Πριν Βράσει τα Αυγά, τα Τρυπάει Πάντα με Πινέζες. Μόλις Μάθετε το Λόγο, θα το Κάνετε κι Εσείς!

Πριν Βράσει τα Αυγά, τα Τρυπάει Πάντα με Πινέζες. Μόλις Μάθετε το Λόγο, θα το Κάνετε κι Εσείς!

Αγαπάτε τα αυγά; Τα παρακάτω κόλπα για βράσιμο, τηγάνισμα και κόψιμο αυγών θα σας προσφέρουν νέους τρόπους μαγειρέματος!

04-2016-0420231

Σφιχτά αυγά φούρνου
Αυτό μπορεί να είναι ενάντια στο μαγείρεμα των αυγών, αλλά μπορείτε να μαγειρέψετε σφιχτά αυγά στο φούρνο! Τοποθετήστε τα αυγά σε ταψί για κεκάκια. Δε χρειάζεται νερό. Απλά ψήστε τα στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά. Αφαιρέστε τα από το φούρνο και τοποθετήστε τα σε μπολ με κρύο νερό για να κρυώσουν και να σταματήσει η διαδικασία μαγειρέματος.
04-2016-0420232

Αυγά μάτια μέσα σε λαχανικά
Τηγανίστε τα αυγά μάτια μέσα σε ροδέλα κρεμμυδιού ή πιπεριά! Είναι ταυτόχρονα και εντυπωσιακό και θρεπτικό!
04-2016-0420233

Ξεχωρίστε εύκολα τα ασπράδια
Χρησιμοποιήστε ένα πλαστικό μπουκάλι νερού για να χωρίσετε εύκολα τα ασπράδια από τους κρόκους. Σπάστε ένα αυγό μέσα σε μπολ, βάλτε το στόμιο του μπουκαλιού πάνω από τον κρόκο και πιέστε το μπουκάλι. Το μπουκάλι θα αναρροφήσει τον κρόκο!
04-2016-0420234

Τέλεια κεντραρισμένοι κρόκοι
Αν θέλετε να φτιάξετε γεμιστά αυγά με τέλεια κεντραρισμένο κρόκο, υπάρχει ένα κόλπο για να το πετύχετε. 12 ώρες πριν βράσετε τα αυγά, γυρίστε το χαρτόνι στο πλάι. Έτσι οι κρόκοι θα κεντραριστούν στο ασπράδι και θα παραμείνουν έτσι στο βράσιμο.
04-2016-0420235

Μειώστε την πίεση
Χρησιμοποιήστε πινέζες για να πετυχαίνετε τέλεια σφιχτά αυγά κάθε φορά! Αυτό μειώνει την πίεση των αυγών, και όταν είναι έτοιμα, απλά ανακινήστε τα για να τα ξεφλουδίσετε πιο εύκολα. Τοποθετήστε την πινέζα στη στρογγυλεμένη πλευρά, καθώς εκεί συγκεντρώνεται ο αέρας.
04-2016-0420236

Τέλος το ξεφλούδισμα
Το ξεφλούδισμα των αυγών απαιτεί αρκετό χρόνο. Κόψτε κατευθείαν το βραστό αυγό με το μαχαίρι και αφαιρέστε το από το κέλυφός του με ένα κουτάλι.
04-2016-0420237

Δοκιμή φρεσκάδας
Ο μόνος τρόπος για να γνωρίζετε αν τα αυγά σας είναι φρέσκα, είναι να δοκιμάσετε αν επιπλέουν. Ρίξτε ένα αυγό σε ποτήρι με νερό, και αν επιπλέει σημαίνει ότι είναι γεμάτο με αέρα και δεν είναι πλέον φρέσκα. Τα αυγά που βυθίζονται είναι ασφαλή για κατανάλωση!
04-2016-0420238

Ομελέτα βάφλα
Δοκιμάστε να φτιάξετε ομελέτα σε βαφλιέρα! Είναι πανεύκολο και θα έχετε έτοιμο γεύμα μέσα σε ελάχιστα λεπτά!
04-2016-0420239

Ομελέτα σε σακουλάκι
Έχετε ποτέ σκεφτεί να βράσετε την ομελέτα σας; Χτυπήστε την ομελέτα και προσθέστε όσα άλλα υλικά θέλετε μέσα σε σακουλάκι ζιπ. Αυτού του είδους σακουλάκια αντέχουν υψηλές θερμοκρασίες. Μπορείτε να βράσετε αρκετά σακουλάκια ταυτόχρονα, και ετοιμάζετε εύκολα ένα γρήγορο γεύμα. Μπορείτε να τα φυλάξετε και κατάψυξη!
04-2016-04202310

Θέλετε να μάθετε πως να φτιάξετε ένα «χρυσό» αυγό; Παρακολουθήστε το βίντεο και μοιραστείτε αυτές τις χρήσιμες συμβουλές με τους φίλους σας!

 

ΠΗΓΗ

loading...

Reply

Βρείτε μας στο Facebook!

Ένα Like μας βοηθάει να συνεχίζουμε την προσπάθεια μας στο tinaleme.gr!

Ευχαριστούμε!