Συνταγή από ζαχαροπλαστείο για μελομακάρονα

Ειναι μια συνταγη που κανω τα τελευταια χρονια και πραγματικα ειναι τα ωραιοτερα που θα εχετε φαει. Ελαφρως τραγανα απεξω και λιωμα μεσα!

Συνταγη απο τα ζαχαροπλαστεια «DESPINA»

Μειγμα 1:

  • 550γρ ηλιελαιο
  • 160γρ ζαχαρη
  • 107 γρ νερο
  • 42γρ κονιακ
  • 35γρ ξυσμα πορτοκαλιου
  • 196γρ χυμο πορτοκαλιου
  • 8γρ κανελα
  • 4γρ γαρυφαλλο
  • 9γρ μοσχοκαρυδο

Μειγμα 2:

  • 1 κιλο αλευρι κοσκινισμενο
  • 4 κ.σ σιμιγδαλι ψιλο
  • 2 κοφτες κ.σ μπεικιν παουντερ

Σιροπι:

  • 2 ποτηρια νερο
  • 2 ποτηρια ζαχαρη
  • 1 ποτηρι μελι
  • Ποτηρι=250γρ
  • Κλασικο μεσαιο ποτηρι

Ξεκιναμε με το σιροπι.

  1. Βαζουμε ολα τα υλικα και βραζουμε για 10′ και το αφηνουμε να κρυωσει τελειως.
  2. Σε ενα μπωλ βαζουμε ολα τα υλικα του μειγματος 1 τα ανακατευουμε πολυ καλα με αυγοδαρτη και στη συνεχεια ριχνουμε μεσα σε αυτο,το μειγμα 2
  3. Ανακατευουμε με τα χερια απεξω προς τα μεσα και σταυρωτα. Δεν ζυμωνουμε σε καμια περιπτωση. Δενει αμεσως.
  4. Πρεπει να βγει μια πολυ απαλη μαλακη ζυμη
  5. Πλαθουμε μικρα στενομακρα μπαλακια σαν σουτζουκακια
  6. Τρυπαμε με ενα πηρουνι σε διαφορα σημεια την επιφανεια τους
  7. Ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο,στους 185 βαθμους για 20′-25′ στη μεσαια θεση του φουρνου,στις αντιστασεις.
  8. Οπως ειναι καυτα απο το φουρνο τα ριχνουμε στο κρυο σιροπι λιγα λιγα.
  9. Τα αφηνουμε για 30 δευτερολεπτα.
  10. Ανοιγουμε ενα να δουμε αν μελωσε καλα μεσα.
  11. Τα βαζουμε σε μια πιατελα και πασπαλιζουμε με καρυδια η αμυγδαλα τριμμενα η κανουμε γραμμες απο λιωμενη σοκολατα!

Πηγή: daddy-cool

loading...

Reply

Βρείτε μας στο Facebook!

Ένα Like μας βοηθάει να συνεχίζουμε την προσπάθεια μας στο tinaleme.gr!

Ευχαριστούμε!