,

Αυτή η Κοπέλα δέχτηκε βάναυση επίθεση μέσα στο λεωφορείο από Τούρκο συνεπιβάτη της. Ο λόγος που την έδειρε; Θα σας εξοργίσει!

Οι υποστηρικτές των δικαιωμάτων της γυναίκας βγήκαν στους δρόμους της Κωνσταντινούπολης την Κυριακή το απόγευμα για να διαμαρτυρηθούν για μια γυναίκα, η οποία φέρεται να χτυπήθηκε στο πρόσωπο ενώ βρισκόταν πάνω στο λεωφορείο και φορούσε σορτς.

 

3310

Η Ayşegül Terzi – μια 23χρονη νοσοκόμα – στεκόταν στο πίσω μέρος ενός δημόσιου λεωφορείου στην Κωνσταντινούπολη όταν φέρεται να κακοποιήθηκε λεκτικά και σωματικά από τον 35χρονο υπάλληλο σεκιούριτι Abdullah Çakıroğlu στις 12 Σεπτεμβρίου.

Η επίθεση καταγράφηκε από κάμερα ασφαλείας. Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα, ακούστηκε να λέει, “Αυτοί που φοράνε σορτς πρέπει να πεθάνουν!”

Η Terzi – η οποία είχε μελανιές στο πρόσωπο μετά το περιστατικό – είπε ότι 3 άντρες επενέβησαν και προσπάθησαν να σταματήσουν την επίθεση.

 

343

 

Ο Çakıroğlu αρχικά περιορίστηκε από τουρκικές αρχές στο Uskudar, όπου παραδέχτηκε ότι επιτέθηκε στην Terzi εξαιτίας του ντυσίματος της, σύμφωνα με το CNN Turk. Είπε ότι το σορτς της δεν ταίριαζε με το περιβάλλον και ότι της επιτέθηκε επειδή τον θύμωσε και τον αναστάτωσε.

 


Στις 18 Σεπτεμβρίου τον απελευθέρωσε ο εισαγγελέας, ο οποίος είπε ότι αν και η επίθεση προκάλεσε σωματική βλάβη, δεν δικαιολογούσε την σύλληψη, σύμφωνα με το Hürriyet Daily News. Μετά την απελευθέρωση του Çakıroğlu, η Terzi είπε: “Εκείνος λέει “Νίκησα όσους δεν ντύνονται σωστά” και απελευθερώνεται… Δεν έχω λόγια… Που είναι η δικαιοσύνη; Πρέπει να με σκοτώσει;”

362

Ωστόσο, η απελευθέρωση του προκάλεσε οργή στην Τουρκία και στα κοινωνικά δίκτυα, γι’αυτό και συνελήφθη για δεύτερη φορά το Σάββατο με την κατηγορία ότι υποκίνησε εχθρικότητα μεταξύ της κοινωνίας.

Η επίθεση επίσης τράβηξε και την προσοχή των κυβερνητικών αρχών. Ο Fatma Betul Sayan Kaya, υπουργός οικογενειακής και κοινωνικής πολιτικής, είπε στο υπουργείο ότι θα κυνηγήσει το θέμα.

“Είμαστε δίπλα στην Aysegul Terzi και τα υπόλοιπα θύματα βίας κατά των γυναικών”, δήλωσε ο Kaya το Σαββατοκύριακο. Το hashtag #AyşegülTerzininSesiOlalim, που σημαίνει “Ας γίνουμε η φωνή της Aysegul Terzi”, κοινοποιήθηκε στο Twitter χιλιάδες φορές μέσα στο Σαββατοκύριακο. Αρκετές γυναίκες κοινοποίησαν φωτογραφίες τους με σορτς προς ένδειξη διαμαρτυρίας.

Την Κυριακή το απόγευμα, οι υποστηρικτές των δικαιωμάτων της γυναίκας συγκεντρώθηκαν στη πλατεία Galatasaray στην Κωνσταντινούπολη για να διαδηλώσουν για την επίθεση και για να καλέσουν τις αρχές να θέσουν ως προτεραιότητα τις προσπάθειες τους για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών.

Ένας διαδηλωτής από την πλατφόρμα “We Will Stop Femicide”, μια οργάνωση που παλεύει ενάντια στην βία κατά των γυναικών – είπε στο πλήθος, “Οι Τουρκάλες πρέπει να μείνουν ενωμένες… Δεν θέλουμε να λιντσάρουμε, θέλουμε οι κακοποιοί να τιμωρηθούν σύμφωνα με την διεθνή νομοθεσία.”

Credit: buzzfeed.com

Πηγή

loading...

Οι γυναικολόγοι, δεν θα σας το πουν ποτέ! Καταστρέφει τους μύκητες, τα βακτήρια και τις οσμές και το έχετε όλες σπίτι σας!

Δεν θα πιστεύετε τι έγραψε μαθήτρια δημοτικού σε έκθεση της…