Καρακώστα: εγώ είμαι βουλευτής, δεν μου φτάνουν τα 7000 ευρώ το μήνα. E ούτε εμένα το χρόνο.

Είναι τελικά μεγάλο κρίμα να μην μπορεί ένας Έλληνας βουλευτής, του επιπέδου «Καρακώστα», να μην μπορεί να τα βγάλει πέρα με ένα μισθό, που αντιστοιχεί στο κατώτερο ετήσιο εισόδημα στην Ελλάδα σήμερα!!

Σε συνέτευξη που έδωσε σε ραδιοφωνικό σταθμό αναφορικά με το επίδομα ενοικίου που αναγκασε σε παραίτηση την κα Αντωνοπούλου δήλωσε:

«Θεωρώ ότι η διάταξη δεν ήταν κακή» είπε χαρακτηριστικά η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Εύη Καρακώστα στον Realm 97,8 και την εκπομπή των Βασίλη Λυριτζή και Δημήτρη Καμπουράκη, αναφορικά με το επίδομα ενοικίου το οποίο οδήγησε στην παραίτηση της Ράνιας Αντωνοπούλου.

«Σημασία έχει από εκεί και πέρα αν εμείς, ως άτομα πια, σε κρίσιμες περιόδους δεν το έχουμε ανάγκη, δεν υπάρχει λόγος να το παίρνουμε. Με αυτή την έννοια μπήκε το κριτήριο για την κ. Αντωνοπούλου και δεν νομίζω ότι πρέπει να απλωθεί διότι αύριο μπορεί να είναι μια άλλη κυβέρνηση και θα είναι άλλος υπουργός που πραγματικά θα το έχει ανάγκη.

Δεν βρίσκω ότι είναι κακό» δήλωσε αναφορικά με την σχετική διάταξη, η οποία αφορά στην επιδότηση διαμονής σε εξωκοινοβουλευτικούς υπουργούς. Εάν πραγματικά κάποιος δεν μπορεί οικονομικά, αλλά μπορεί πνευματικά να προσφέρει στο κράτος του δεν πρέπει να τον αποκλείουμε από την πολιτική ζωή του τόπου» τόνισε.

Κατόπιν, η Εύη Καρακώστα έκανε λόγο για τις αποδοχές των βουλευτών εξηγώντας πως από τα 7.000 ευρώ του μισθού που παίρνει καταλήγουν πολύ λιγότερα στην τσέπη της.

«Εγώ είμαι βουλευτής. Η ονομαστική αξία του μισθού μου είναι 7.000 ευρώ. Στην τράπεζα μπαίνουν 4.400, δίνουμε χρήματα στο κόμμα και φτάνουμε στις 3.000 ευρώ, η υπόλοιπη φορολογία είναι άλλο ένα χιλιάρικο, πας στα 2.000 ευρώ. Αν σκεφτείτε και τις υποχρεώσεις των βουλευτών, διότι αντιλαμβάνεστε ότι όταν μια τοπική μου οργάνωση δεν έχει να πληρώσει το ενοίκιο εγώ θα συνεισφέρω και το απαιτούν κιόλας, όταν θα πάω σε μια εκδήλωση θα πάρω και λαχνούς, θα πληρώσω και το εισιτήριό μου, γενικά υπάρχει μια κοινωνική δράση λόγω της δραστηριότητάς μας. Άρα γίνεται πολύς ντόρος ειλικρινά χωρίς λόγο» τόνισε η κ. Καρακώστα.

«Θεωρώ ότι η διάταξη δεν ήταν κακή» σημείωσε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Εύη Καρακώστα στον Real fm 97,8 και την εκπομπή των Βασίλη Λυριτζή και Δημήτρη Καμπουράκη, σχετικά με το επίδομα ενοικίου που οδήγησε στην παραίτηση της Ράνιας Αντωνοπούλου.

«Σημασία έχει από εκεί και πέρα αν εμείς, ως άτομα πια, σε κρίσιμες περιόδους δεν το έχουμε ανάγκη, δεν υπάρχει λόγος να το παίρνουμε. Με αυτή την έννοια μπήκε το κριτήριο για την κ. Αντωνοπούλου και δεν νομίζω ότι πρέπει να απλωθεί διότι αύριο μπορεί να είναι μια άλλη κυβέρνηση και θα είναι άλλος υπουργός που πραγματικά θα το έχει ανάγκη. Δεν βρίσκω ότι είναι κακό» ανέφερε σχετικά με την επίμαχη διάταξη η οποία αφορά στην επιδότηση διαμονής σε εξωκοινοβουλευτικούς υπουργούς. Αν πραγματικά κάποιος δεν μπορεί οικονομικά, αλλά μπορεί πνευματικά να προσφέρει στο κράτος του δεν πρέπει να τον αποκλείουμε από την πολιτική ζωή του τόπου» υπογράμμισε.

Διαβάστε την συνέχεια εδω
TiNaLeme

Γράφτηκε απο TiNaLeme

Ότι δεν πρέπει να υπογράφετε θα το δείτε εδώ!

Yπόθεση Γιακουμάκη: Tελικά δεν υπάρχει δικαιοσύνη στην Ελλάδα.

Το ζήσαμε κι αυτό, πήρε πτυχίο ο «Αγάπη μόνο»