Κατέβασε ρολά και εφέτος η Αμερικάνικη κυβέρνηση

White House on election day (nov 2, 2004), preparing for President's arrival on Marine 1.

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση των Η.Π.Α. έκλεισε εν μέρει μετά την αποτυχία των μελών του Κογκρέσου να επιλύσουν διαφορές ύψους 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων για τις δαπάνες για τον συνοριακό τοίχο του Προέδρου Donald Trump.

Όπως σχολιάζαμε φταίει η αποτυχία των βουλευτών να επιλύσουν διαφορές ως προς το αίτημά τους για χρηματοδότηση για την εγγύηση των συνοριακών τοίχων.

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, δήλωσε σε βίντεο που δημοσίευσε στο Twitter ότι ο μερικός τερματισμός της κυβέρνησης ελπίζουμε ότι δεν θα διαρκέσει πολύ.
Σε αυτή τη φωτογραφία του Αυγούστου 31 του 2018, ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τράμπμ χειρονομεί ενώ μιλάει στο Συνεδριακό Κέντρο Harris στο ΝΑΤΟ, ο Πρόεδρος της Ν.Κ. Ντόναλντ Τρούμπ κλιμακώνει τις επιθέσεις του στον Γενικό Εισαγγελέα Jeff Sessions, υποδεικνύοντας ότι ο εμπλεκόμενος υπάλληλος θα έπρεπε να είχε παρέμβει στις έρευνες δύο συναδέλφων του GOP για να βοηθήσει τους Ρεπουμπλικάνους στα μέσα. Ο Trump tweeted τη Δευτέρα ότι "οι έρευνες δύο πολύ δημοφιλών Ρεπουμπλικανών μελών του Κογκρέσου μεταφέρθηκαν σε μια καλά δημοσιευμένη κατηγορία, λίγο πριν από τους Mid-Term, από το Τμήμα Δικαιοσύνης του Jeff Sessions".

Η χρηματοδότηση για βασικές κρατικές δραστηριότητες έληξε στις 11:59:59 στις 21 Δεκεμβρίου (περίπου στις 5:00 π.μ. GMT στις 22 Δεκεμβρίου).

Νωρίτερα, η Γερουσία δεν κατάφερε να επιτύχει συμβιβασμό σχετικά με νομοσχέδιο που ψηφίστηκε από το Σώμα και αποφάσισε να αναβάλει μέχρι τις 22 Δεκεμβρίου.

Οι βασικές υπηρεσίες όπως οι πληρωμές για συνταξιοδότηση, ο έλεγχος της εναέριας κυκλοφορίας και η ασφάλεια των αεροδρομίων θα εξακολουθήσουν να χρηματοδοτούνται, ενώ κάθε βασική υπηρεσία και υπηρεσία όπως ο στρατός των ΗΠΑ – θα παραμείνουν ανοιχτά, σύμφωνα με κυβερνητικούς αξιωματούχους.

Ο Ειδικός Εισαγγελέας του Γραφείου του Robert Mueller θα είναι επίσης σε θέση να συνεχίσει να εργάζεται, ανέφερε το CNN επικαλούμενοι έναν υπάλληλο του Υπουργείου Δικαιοσύνης.

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση είχε προηγουμένως κλείσει δύο φορές αυτό το έτος με ελάχιστες επιπτώσεις. Η διακοπή λειτουργίας τριών ημερών τον Ιανουάριο πραγματοποιήθηκε σε ένα σαββατοκύριακο και το κλείσιμο του Φεβρουαρίου διήρκεσε μόνο μία ημέρα. Και οι τρεις τερματισμοί λειτουργίας φέτος συνεπάγονται διαμάχες για τη μετανάστευση.Η αμερικανική κυβέρνηση έκλεισε αφού οι γερουσιαστές δεν κατάφεραν να περάσουν μια κίνηση stopgap και η χρηματοδότηση έληξε στις 18-19 Ιανουαρίου τα μεσάνυχτα (5:00 π.μ. GMT). Ο δεύτερος σύντομος τερματισμός πραγματοποιήθηκε στις 9 Φεβρουαρίου και έληξε την ίδια ημέρα, όταν και η αμερικανική Βουλή των Αντιπροσώπων και η Γερουσία ψήφισαν ένα συνεχιζόμενο ψήφισμα για να κρατήσει την κυβέρνηση χρηματοδοτούμενη για έξι ακόμη εβδομάδες, ενώ παράλληλα αύξησε το ανώτατο όριο κατασχέσεων για τις στρατιωτικές και μη αμυντικές δαπάνες για τις οικονομικές χρήσεις 2018 και 2019.

Η οικοδόμηση ενός τείχους στα σύνορα ΗΠΑ-Μεξικού ήταν μία από τις βασικές υποσχέσεις του Trump σε όλη την προεκλογική του εκστρατεία. Ο πρόεδρος πιστεύει ότι ο τοίχος θα σταματήσει τη λαθρομετανάστευση, καθώς και την εμπορία ανθρώπων και ναρκωτικών.

Διαβάστε την συνέχεια εδω

Πάνω από 1.000 φωλιές της χελώνας καρέτα – καρέτα μετρήθηκαν το 2018 στη Ζάκυνθο

Ρωσίδα αθλήτρια του πατινάζ για το διάφανο κορμάκι: «Ελπίζω να μην έδειχνε πpόστuχο»