ΟΑΕΔ: Το χρονοδιάγραμμα για 35.500 προσλήψεις σε Δημόσιο, επιχειρήσεις

Το «πράσινο φως» για την έκδοση 3 νέων προκηρύξεων που ανοίγουν 33.500 θέσεις εργασίας στο Δημόσιο και επιχειρήσεις, έδωσε το υπουργείο Εργασίας.

Όπως δήλωσε σε συνέντευξή του (13/11) στην ΕΡΤ ο αρμόδιος υφυπουργός, σχετικά με το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για 5.500 νέους στο δημόσιο τομέα, η πρόσκληση ενδιαφέροντος θα ανοίξει εντός των επόμενων ημερών, ενώ υπογράμμισε το διττό ρόλο του προγράμματος, «αφού επενδύει στο να εργαστούν οι νέοι επιστήμονες στο αντικείμενό τους, αποκτώντας εμπειρία, την ίδια στιγμή που στοχεύει στην αναβάθμιση κρίσιμων τομέων του δημόσιου τομέα, με χαρακτηριστικό παράδειγμα την ψηφιοποίηση του αρχείου του ΕΦΚΑ».

Σημειώστε:

  • Σε αυτό το πρόγραμμα, οι μισθοί για 12 μήνες θα προσεγγίζουν την αμοιβή ενός πρωτοπροσλαμβανόμενου πανεπιστημιακής ή τεχνολογικής εκπαίδευσης στο Δημόσιο με τα αντίστοιχα επιδόματα για μεταπτυχιακό και διδακτορικό

Σε ό,τι αφορά τα υπόλοιπα προγράμματα που έχουν ανακοινωθεί, ο υφυπουργός Εργασίας αναφέρθηκε πρώτα στο πρόγραμμα των 10.000νέων θέσεων εργασίας σε κλάδους, όπως η μεταποίηση, η βιομηχανία και η αγροδιατροφή, στο οποίο ο ΟΑΕΔ θα επιδοτεί το 50% του μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους, φθάνοντας έναν μισθό για κατόχους διδακτορικού μέχρι και τα 1.600 ευρώ.

Παράλληλα, επιβεβαιώνοντας αποκλειστικό δημοσίευμα του workenter, τόνισε πως η προκήρυξη θα «σπάσει» σε δύο κύκλους, με τον πρώτο που αφορά 6.000 θέσεις να αναμένεται στο τέλος του μήνα.

Τέλος, ο κ. Ηλιόπουλος έκανε λόγο και για το πρόγραμμα ολοκληρωμένων παρεμβάσεων κατάρτισης, πιστοποίησης και πρακτικής 20.000 νέων επιστημόνων σε συγκεκριμένα αντικείμενα -είτε από θεωρητικές είτε από θετικές σχολές-, με πρώτο αυτό των 5.000απόφοιτων θετικών σχολών πάνω στον προγραμματισμό, κάτι που έχει διαγνωστεί και από το Μηχανισμό Διάγνωσης των Αναγκών της Αγοράς Εργασίας και «ακουμπάει» στις πραγματικές ανάγκες της.

Διαβάστε επίσης:

Διαβάστε την συνέχεια εδω
Σαντρα Μακρή

Γράφτηκε απο Σαντρα Μακρή

Ο μικρη μας Σάντρα. Ακόμα μαθαίνει και θέλει να γίνει κάποια στιγμή Αρχισυντάκτης σε περιοδικό στην Αμερική ......... στο βαθύ μέλλον...

Δώρο Χριστουγέννων: Πότε καταβάλλεται – Πώς υπολογίζεται το ποσό (εφαρμογή)

Η Ελληνίδα barwoman που κολάζει με την πίσω της όψη και τις….κανονάρες της!